Ελληνική Ιστορία 1940-49 .Ένα έθνος σε κρίση

Το ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟ Συμφωνητικό συμμαχίας που υπέγραψε ο ΕΛΑΣ με τα (προδοτικά δήθεν) Τάγματα Ασφαλείας 14 ημέρες ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΓΑΛΑ

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω

Το ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟ Συμφωνητικό συμμαχίας που υπέγραψε ο ΕΛΑΣ με τα (προδοτικά δήθεν) Τάγματα Ασφαλείας 14 ημέρες ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΓΑΛΑ

Δημοσίευση  ΔΑΙΔΑΛΟΣ Την / Το Πεμ Απρ 11, 2013 10:50 am

ένα άλλο εγγραφάκι που (νομίζουν ότι) εξαφάνισαν τα επικίνδυνα τοξικά απόβλητα της Ιστορίας (κομμουνιστές) που υπεγράφη την 27 Σεπ 1944 στο Ναύπλιο.....
Υπ' όψιν ότι ΜΟΛΙΣ (!) 14 μέρες πριν, 3 τσιγάρα δρόμο πιο κάτω στην Πελοπόννησο, στις 13/9/1944 ο ΕΛΑΣ προέβη σε μαζικές απάνθρωπες σφαγές ΧΙΛΙΑΔΩΝ αθώων θυμάτων (παιδιών συμπεριλαμβανομένων) στο Μελιγαλά, με το πρόσχημα ότι "δήθεν" ότι ανήκαν Τάγματα Ασφαλείας


ΟΥΔΕΙΣ ΝΟΗΜΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΠΟΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΜΟΣΤΑΓΗΝ ΜΑΧΑΙΡΑΝ ΤΩΝ ΣΤΑΛΙΝΟΔΙΠΟΔΩΝ
Είθισται πάντως οι ερυθροί μητραλοίαι να συνάπτουν σύμφωνα και ΚΑΤΟΠΙΝ να προβαίνουν εις ωμότητας.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση έγινε το αντίθετο....!!!!!!!
.....Μάλιστα στο τέλος του εγγράφου τα ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ (τρόπος του λέγειν) ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ....!!!!!
ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ "ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΩΝ" "ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ" ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ που θελανε να τιμωρούνε ΠΑΡΑΥΤΑ τους συνεργάτες των Γερμανών....!!!! (χα -χα - χα , ας γελάσω τρις)
.......... τίποτα άλλο παρά τυχάρπαστοι γιαλαντζί χατζαράδες
.......μωρ' γιαλαντζί χατζαράδες και ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ σας λέω ....!!!!


Ναύπλιου 27-9-44
Συνελθόντες σήμερον οι κάτωθι υπογεγραμμένοι
αφ’ ενός οι

κ.κ. Μιχαήλ Μπαίρκερ υπολοχαγός του Αγγλικού Στρατού συμφώνως προς δήλωσή του και
Φραγκλίνος Τζωνς δεκανεύς του αυτού στρατού συμφώνως προς δήλωσή του,
αφ’ ετέρου δε
οι Κωνσταντίνος Ζησιάδης και
Κωνσταντίνος Μάρας εκπρόσωποι της οργανώσεως ΕΑΜ και
οι Δημήτριος Μουστακόπουλος,
Σπυρίδων Ρομποτής,
Παναγιώτης Χριστόπουλος και
Βασίλειος Κωνσταντάς Λοχαγοί των Ταγμάτων Ασφαλείας.
Επίσης
ο Συνταγματάρχης Χωροφυλακής Γραφανάκης Δημήτριος ανώτερος Διοικητής Χωροφυλακής Πελοποννήσου,
ο Πρωτοσύγγελος της Μητροπόλεως Αργολίδος Τιμόθεος Χαλόφτης αρχιμανδρίτης,
ο Νομάρχης Αργολιδοκορινθίας Χρίστος Παπακωνσταντίνου, Πραξιτέλης Μουτζουρίδης, Κωνσταντίνος Πετρίδης, Θεοδ. Πανταζόπουλος και Τάκης Παπαδόπουλος συνεφώνησαν και επρότειναν τα κάτωθι.

1) Ως προς τον οπλισμό του εν Ναυπλίω Στρατιωτικού τμήματος (Ταγμάτων Ασφαλείας) προτείνεται όπως εκτελεσθώσι αι διαταγαί αγγλικού τμήματος δυνάμεως τουλάχιστον πεντήκοντα (50) ανδρών εξουσιοδοτημένων αρμοδίως και εφοδιασμένων μετά των σχετικών εγγράφων και διαταγών, της ταυτότητός των και της αποστολής των. Επίσης προτείνουν την άφιξη αγγλικού πολεμικού ή υδροπλάνου με αρμοδίους Άγγλους διά την επίλυση των διαφορών. Τ’ ανωτέρω προτείνονται υφ’ όλων των εκπροσώπων της πόλεως Ναυπλίου πολιτικών και στρατιωτικών. Υπό των αντιπροσώπων του ΕΑΜ προτείνεται όπως ο οπλισμός των ταγμάτων παραδοθεί εις τον ΕΛΑΣ.

2) Διά τα όπλα της Χωροφυλακής οι αντιπρόσωποι του Ναυπλίου προτείνουν όπως εφαρμοσθή το διάγγελμα της Κυβερνήσεως το ραδιοεκφωνηθέν προ τριών ημερών, ήτοι η Χωροφυλακή διετάχθει να παραμείνει εις τας θέσεις της ως έχει διά την τήρηση της τάξεως ως αρμοδίας και θα συμμορφωθεί προς τας διαταγάς της Εθνικής Κυβερνήσεως. Εις περίπτωσιν επιθέσεως ενόπλων τμημάτων του ΕΛΑΣ η χωροφυλακή εν τω κύκλω των καθηκόντων της και εφ’ όσον ευρεθή εις την ανάγκην θ’ αποκρούση. Επαναλαμβάνεται ότι, η Χωροφυλακή είναι προθυμοτάτη να συμμορφωθή επακριβώς προς ότι η Εθνική Κυβέρνησης διατάξει ή ο νόμιμος αντιπρόσωπος.

3) Ως προς τους κρατουμένους διά πολιτικά αδικήματα συλληφθέντας ν’ αφαιθούν ελεύθεροι παρ’ αμφοτέρων. Οι αντιπρόσωποι πολιτικοί και στρατιωτικοί της πόλεως Ναυπλίου είπον να γίνει εκεχειρία περίπου πέντε (5) ημερών και αφεθούν ελεύθεραι αι συγκοινωνίαι να κυκλοφορή ο λαός μεταξύ των. Οι αντιπρόσωποι του ΕΑΜ θα θέσουν τ’ ανωτέρω υπ’ όψη της ΙΙΙ Μεραρχίας και θα απαντήσουν το ταχύτερο δεόντως.
Επίσης οι αρχηγοί του Τάγματος προτείνουν όπως έλθουν σε επαφή με αξιωματικούς του ΕΛΑΣ προς κοινή δράση κατά των Γερμανών.
Το παρόν συνετάγη εις διπλούν και ελήφθει παρ’ εκάστης παρατάξεως από εν όμοιον.
(Τ.Υ.)


avatar
ΔΑΙΔΑΛΟΣ

Αριθμός μηνυμάτων : 2845
Ημερομηνία εγγραφής : 28/03/2010
Τόπος : daidalakos@yahoo.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης